2008-05-28

BENVINGUT, SPIELBERG !

L'ESPAI QUE S'OBRE DINS ELS ESPAIS...

En la recentment estrenada pel·lícula d'Steven Spielberg "Indiana Jones i el Reialme del Crani de Cristall", quan s'esfondre el Temple Maia, emergint de les seves runes un meravellós disc volador (OVNI), que s'enlaira vers l'infinit, Indiana Jones diu: " Però on se'n ha anat, a l'espai ? I aleshores el respón el seu amic Oxley: " No, a l'espai no. A l'espai que s'obre dins els espais...". Frase que molts, en veure la pel·lícula, potser els haurà passat desapercebuda. I malgrat tot, diu molt d'ELLS, els Éssers de l'Espai i la seva superior condició d' Éssers interdimensionals.
L'inconfusible "segell" Spealberg, omplena el rerafons de tot el film, al marge dels tòpics de l'Indiana Jones, que es repeteixen, com sempre, de forma trepidant, persecucions al·lucinants i increïbles, temples que s'esfondren o emergeixen, els "dolents" que sempre porten les de perdre (sortosament, encara que és cine), i els "bons", després de penalitats i sofriments, són feliços i guanyen. Però sens dubte, el rerafons al qual em refereixo, és el tema OVNI, és l'especialíssima visió que l'Steven te d'ELLS, com els presenta, com troba aquests nexes amb el passat de les grans cultures antigues, com la Maia, en aquest cas, i l'enllaça amb l'actualitat, amb els anhels de moltes persones, que saben distingir la ficció de la realitat, i el que encara és més important, saber llegir entre ratlles, el "missatge" d'ELLS, a través d'Spealberg i un dels seus personatges més mediàtics com és Indiana Jones i les seves aventures.
Aquest "Missatge" va começar amb "Encontres a la Tercera Fase" i ETE (l'Extraterrestre) d'una manera bastant directa. Encara que no es pot oblidar l'anterior trilogia d'Indiana Jones: "El Temple Maleït", "l'Arca Perduda", i "l'Última Creuada".
En "El Reialme del Crani de Cristall", hi surt, només començar la pel·lícula, el mític "Hangar 51" on s'hi guarda el fèretre d'un dels extraterrestres de Roswell i és el mateix lloc on hi reste emmagatzemada l'Arca de l'Aliança. La recerca del crani de cristall d'Akator porta l'arqueòleg i aventurer a les Pistes de Nazca (Perú) i aquí es relaciona als Maies amb aquest crani que (segons els soviètics de la pel·lícula), pertany a un extraterrestre, qüestió que més endavant resultarà certa.
En fi, aquest és un xic, l'entramat d'ingredients que es mouen en el darrer film del gran director cinematogràfic Steven Spielberg, el qual a MONTSERRAT, ha tingut diverses corroboracions, pel seu bon fer en la divulgació positiva d'aquest tema, tant vilipendiat per altres.
Crec que és interessant veure la pel·lícula i, com sempre, llegir entre línies, car s'hi troba el "Missatge" d'una manera directa i dinàmica alhora.
Una Abraçada !
Manuel Luis Tatjé